Αν η μισή μου καρδιά βρίσκεται γιατρέ εδώ πέρα…

Η δίκη των πολιτικών προσφύγων από την Τουρκία, που ξεκίνησε στη Μυτιλήνη στις 15 Γενάρη 2015, ολοκληρώνεται σήμερα με τις αγορεύσεις των συνηγόρων υπεράσπισης και την έκδοση της απόφασης του δικαστηρίου. Οι Τούρκοι αγωνιστές κατηγορούνται για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση, με αφορμή την υπόθεση της Χίου (2013).
Ειδικά για τρεις από τους διωκόμενους, μέλη της Επιτροπής Αλληλεγγύης στους Πολιτικούς Κρατούμενους από την Τουρκία και το Κουρδιστάν,  εφαρμόζεται για πρώτη φορά το άρθρο 187Α του τρομονόμου, που ορίζει πως μπορεί να καταδικάζεται κάποιος για πράξεις που θα μπορούσε να κάνει και όχι για πράξεις που έκανε.
Η εφαρμογή του 187Α γίνεται στα πλαίσια της όξυνσης της καταστολής και του «παραδειγματικού μηνύματος» του Κράτους σε κάθε αγωνιζόμενο, άτομο ή συλλογικότητα.
Για τον ίδιο λόγο άλλωστε θεσπίστηκαν οι φυλακές απομόνωσης τύπου Γ, που ήδη γεμίζουν με πολιτικούς κρατούμενους, κομμουνιστές και αναρχικούς.
Γνωρίζουμε πολλούς από τους διωκόμενους για τη δράση τους στους κοινωνικούς αγώνες στην Ελλάδα, για τη δράση τους για τη δημοσιοποίηση της ζοφερής πραγματικότητας των λευκών κελιών F, για τις απεργίες πείνας για να μην εκδοθούν σε Τουρκία, Γαλλία, Γερμανία. Με κάποιους/ες απ’ αυτούς, συναντηθήκαμε και στην ΑΔΥΕ και ξέρουμε από πρώτο χέρι πώς αποτυπώνονται στην υγεία τους οι βασανισμοί που υπέστησαν στην Τουρκία.
Η βιομηχανία των διώξεων ενάντια στους αγωνιστές από την Τουρκία, που ξεκίνησε το 2013, λίγο μετά την επίσκεψη του Σαμαρά στην Άγκυρα (Οκτώβρης 2012), και συνεχίζεται μέχρι και τώρα, μας βρίσκει να δυναμώνουμε τη φωνή μας για αλληλεγγύη σ’ αυτούς που σήμερα δικάζονται στη Μυτιλήνη και σε όλους όσοι δικάζονται και φυλακίζονται για την πολιτική τους δράση ενάντια στο φασισμό και υπέρ της ελευθερίας και της κοινωνικής δικαιοσύνης.
Για εμάς, οι αγωνιστές από την Τουρκία και το Κουρδιστάν είναι αθώοι.
Ένοχοι είναι οι διώκτες τους.

ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΔΟΜΗ ΥΓΕΙΑΣ ΕΞΑΡΧΕΙΩΝ