Για τον Λάμπρο και τα Εξάρχεια

Είχαν δώσει δείγματα γραφής από την πρώτη στιγμή που πάτησαν το πόδι τους στα Εξάρχεια ή ακριβέστερα από τότε που έκαναν ντεμπούτο στους δρόμους: οι σεξιστικές επιθέσεις, οι λεκτικοί τραμπουκισμοί, η απρόκλητη άσκηση σωματικής βίας σε αναλογία πάντοτε τουλάχιστον δέκα έναντι ενός και ο γενικότερος εκφοβισμός αποτελούσαν πάντα μέρος του ρεπερτορίου τους και της «δημοκρατικής» πρακτικής στην οποία είναι εκπαιδευμένοι,
ανεξάρτητα από το όνομα της κυβέρνησης που τους διατάζει.

Το συνονθύλευμα χακί αποβρασμάτων που διόρισε ο ΠΡΟΠΟ και προσφάτως έβαλε να διαφεντεύει τα Εξάρχεια έχει ξεπεράσει προ πολλού τα όρια. Δεν μας εκπλήσσουν η θρασύδειλη επίθεση στον σύντροφο Λάμπρο Γούλα, μέλος του Ρουβίκωνα (γι’ αυτό και η συγκεκριμένη στοχοποίηση), τα βασανιστήρια αφού τον έχουν ακινητοποιήσει (άσχετα αν δεν υπήρχε κάτι αξιόποινο από την πλευρά του, χωρίς αυτό να αποτελεί δικαιολογία για το οτιδήποτε), η διακεκριμένη προσβολή της προσωπικότητας και της αξιοπρέπειάς του, οι ύβρεις και η βάναυση απειλή της ζωής του από τα πράσινα βοθρολύματα που εγκαταστάθηκαν στην περιοχή.

Το να απαιτήσει κανείς ποινική δίωξη για βασανισμό σε μία στημένη δικαιοσύνη που αναγνωρίζει στο πρόσωπο των δολοφόνων αυτών τους πραίτορες που την προστατεύουν είναι μάλλον ουτοπικό. Το να ζητήσει κανείς ψυχιατρική εκτίμηση της πνευματικής και συναισθηματικής τους κατάστασης απλώς θα απευθυνοποιήσει ποινικά, ηθικά, πολιτικά και κοινωνικά τόσο τους ίδιους όσο και τους εντολείς τους.

Είναι βέβαιο ότι οι πατεράδες τους (βιολογικοί ή/και ιδεολογικοί), το ΕΑΤ-ΕΣΑ, και οι παππούδες τους (βιολογικοί ή/και ιδεολογικοί), οι Ταγματασφαλίτες, θα είναι υπερήφανοι που τα εξαμβλώματά τους συνεχίζουν τη δουλειά. Το ίδιο και αυτοί που αποτελούν τους ηθικούς αυτουργούς των εγκλημάτων τους: ο ακροδεξιός θίασος του Γεωργιάδη, του Βορίδη, του Μητσοτάκη.

Από τον φασιστικό όμως οχετό που ξέρασαν τα χακί απόβλητα κατά τον βασανισμό και την προσβολή του Λάμπρου βγήκε και μία αλήθεια: τα Εξάρχεια τελούν υπό καθεστώς χούντας και καταστολής. Ωστόσο, όλοι γνωρίζουμε, και οι ίδιοι το ξέρουν, πως αργά ή γρήγορα οι υποστηριχτές κάθε χούντας βρίσκουν το τέλος που τους αναλογεί.

Από τη Χιλή μέχρι τη Ροζάβα και από εκεί μέχρι το Χονγκ-Κονγκ οι εξεγέρσεις έρχονται για τυλίξουν τον πλανήτη στις φλόγες της απελευθέρωσης. Ήρθε η σειρά μας.

Αλληλεγγύη στον σύντροφο Λάμπρο Γούλα. Θα είμαστε όλοι στο δικαστήριο στις 20/11.

ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΔΟΜΗ ΥΓΕΙΑΣ ΕΞΑΡΧΕΙΩΝ